Epizode

Poslušaj na

#23 Od UX designa do duhovnosti | Klemen Selaković

Epizoda bo zanimiva za vse, ki se zanimate za področje načrtovanja uporabniške izkušnje (UX design) in področje duhovnosti.

“Vse napake, ki smo jih naredili, so napake, ki smo jih morali narediti.”

Klemen

#22 Podjetniški mindset | Si se pripravljen/-a boriti zase?

Tim v svoji prvi epizodi po štirih mesecih odgovori na vprašanje poslušalke Melisse – kako začeti podjetniško pot? Poslušaj za 25 minut motivacije in nasvetov iz prve roke.

“Izzivi za podjetnika predstavljajo vir motivacije in ne stresa.”

Tim

🤩

#21 Maria Anselmi | Vodenje - stvar strasti

Tokratna epizoda podcasta bo zanimiva za vodje, direktorje, predvsem pa za vse tiste, ki središče njihove dela predstavljajo ljudje. V tem pogovoru omogočamo dostop v miselne tokove in način razmišljanja ene izmed najbolj priznanih slovenskih managerk – Marie Anselmi.

“Biti vodja pomeni imeti strast.”

Maria

#20 Matic Kadliček | Ali se res lahko odločamo brez čustev?

V tokratni epizodi je bilo govora o vedenjski ekonomiji. Matic, diplomiran psiholog, je razložil pojme kot so pristranskosti, racionalno in iracionalno razmišljanje in s primeri ponazoril, kako nas le-ti spremljajo v vsakdanjem življenju in kakšen vpliv imajo na našo odločanje. 

“Ne verjemi vsemu, kar misliš.”

Matic

#19 Jurij Dreo | Nas bo tehnologija razčlovečila?

Jurij Dreo je nevroznanstvenik in so-ustanovitelj Start-upa BrainTrip, ki se ukvarja s hitrim in učinkovitim napovedovanjem demence. V podcastu je s Timom govoril o možganih, evoluciji, umetni inteligenci in še o mnogih drugih stvareh, ki vam bodo vsekakor dodobra nakravžljale … možgane, kakopak.

“Ne bojim se, da bi nas tehnologija razčlovečila.”

Jurij

#18 Vanja Flis | Od skeniranja papirjev do kadrovske vodje na Outfit7

V 18. epizodi se Tim pogovarja z Vanjo Flis, bivšo vodje kadrovske službe v podjetju Outfit7. Pogovor je nanesel tudi na skok s padalom in najdaljši intervju, ki ga je Vanja doslej opravila.

“Ugotovi, kaj te veseli in šele potem išči službo.”

Vanja

#17 Pero Martić | Kralj slovenskega Youtuba

V 17. epizodi se Tim usede s Perom Martićem, ki je v zadnjih letih zgradil neverjetno zgodbo z live-streami na Youtubu.

“Jaz sem odvisnik od contenta. Odvisnik od tega, da zadovoljim svoje gledalce.”

Pero

#16 Pia Popovič | V idealnem svetu bi imel vsak psihoterapevta

V tokratni epizodi je Ana gostila 24-letno Pio, magistrico psihologije, ki dela v Londonu. Pogovor je najprej tekel o psihoterapiji na splošno, različnih vejah in zakaj bi bilo idealno, da bi prav vsak imel psihoterapevta.

“Zakaj je vsakemu normalno, da greš k zobozdravniku, če te boli zob, ne pa to, da greš k psihoterapevtu, ko te boli duša?”

Pia

#15 Sabina Đuvelek | Poišči svoj Ikigai

V 15. epizodi Vitamina Z je Ana gostila dr. psihologije Sabino Đuvelek. S Sabino sta se pogovarjali o coachingu, s katerim se tudi profesionalno ukvarja, o japonski metodi Ikigai za odkrivanje svojega poslanstva, o samorefleksiji in o tem kaj bi morali delati mladi, da bi izstopali na službenih razgovorih.

“Pogrešam, da bi več ljudi delalo tisto, kar jih veseli.”

Sabina

(BONUS) Simon Šerbinek | Od padca pod vlak do življenja na velikem odru

“S tem, ko vlivam pogum drugim, pomagam tudi sebi.”

Simon

#14 Alen Faljić | Pica ti ne bo spremenila življenja, knjiga mogoče

Alen Faljić je svojo podjetniško zgodbo pričel že v osnovni šoli, ko ga je zaradi prodaje CD-jev sošolcem, učiteljica pred vsemi oštela. Ko bi le vedela, kaj se bo kasneje rodilo …

“Ni pomembno kdo ima prav. Pomembno je to, da za dano težavo najdemo najboljšo rešitev.”

Alen

#13 Patricia Pangeršič | Recept za zdravo življenje

V tokratni epizodi smo gostili prav posebno gostjo. Predano športnico, promotorko zdravega načina življenja in Instagram zvezdnico – Patricio Pangeršič.

“Telovadimo zato, ker ljubimo svoje telo, ne zato, ker ga sovražimo. Želimo, da je naše telo še bolj funkcionalno in da smo pripravljeni na vsakodnevne izzive.”

Patricia

#12 Jernej Škrabec | Pasti enoumja

V epizodi Tim gosti Jerneja Škrabca, ki govori o enoumju in vseh njegovih pasteh. Predvsem v času koronakrize je pomembno, da smo kritični in znamo razmišljati s svojo glavo.

“Objektivnost ni samo lastnost novice, ampak tudi vsakega bralca.”

Jernej

#11 Sandra Kecman | Zakaj imeti mentorja

V tokratni epizodi je pogovor tekel o mentorstvu. Gostila sva Sandro Kecman, vodjo digitalnega marketinga Južnih trgov v podjetju Bisnode, podpredsednico UO AmCham Young Leaders, predavateljico na Gea College, predvsem pa zelo predano mentorico.

“Mentorski odnos ni bližnjica do uspeha, pomaga pa, da se izogneš napakam in da ne ponavljaš stvari, ki so se v preteklosti pri drugih izkazale za neuspešne.”

Sandra

#10 Andraž Gavez | Ego na stranskem tiru

Andraž je mladi podjetnik, ki ga večina pozna kot direktorja Moja čokolada. V epizodi se s Timom pogovarja o podjetništvu, kako je svoj ego postavil na stran in sedaj posluša zgolj zaposlene in stranke. 

“Včasih sem mislil, da je vse v meni, da moram imeti vse odgovore. Sedaj poslušam le še svoje zaposlene in stranke.”

Andraž

#9 Miha Lavtar | COVID-19

V prvi epizodi z gostom, Miha Lavtar predstavi svoj pogled na trenutno situacijo in deli nasvete, kako krmariti svojo barko v kriznih časih.

“Priča smo dogodkom, ki jih po vsej verjetnosti ne bomo več doživeli v našem življenju. V resnici sem navdušen nad trenutnim obdobjem, saj se bodo o njem pisale knjige.”

Miha

#8 Pogled na rojstvo podcasta

Vsaka kriza lahko pomeni tudi novo priložnost. Midva sva težke čase izkoristila za lansiranje novega podcasta in kljub temu, da sva se srečala s kar nekaj ovirami, nama ni žal. Vitamin Z je rojen in komaj čakava na nadaljnje pogovore.

“Vesela sva, da sva podcast spravila k življenju.”

Tim

#7 Triki iz študentskih let

V študentski epizodi Ana opiše svoje izkušnje z mreženjem in razkrije pravo vrednost obštudijskih dejavnosti. Izvedeli boste tudi, kako je nastalo ime najinega podcasta in kateri predlogi so se uvrstili v Top 10! 🙂

“Mrežite se z ljudmi. Več ljudi, kot poznaš, več vrat se ti odpre.”

Ana

#6 Zdravo življenje se začne zjutraj

Zdrava prehrana in redna telovadba. Sliši se lepo, v resnici pa vsi vemo, da je skrb za telo na trenutke vse prej kot preprosta. V tokratnem podcastu vas Ana popelje na vrh Triglava, Tim pa razloži sago o Snickersu!

“Vedno govorimo o stresu, premalo pa govorimo o pozitivnih efektih zdravega življenja.”

Tim

#5 Kako postati samozavesten

Na željo poslušalke sva tokrat govorila o samozavesti. Tim predstavi svoje neprijetne izkušnje iz otroštva in vas popelje na pot iskanja samozavesti, poslušanja svojih želja in omejitev vpliva škodljivih mnenj okolice.

“Grozno mi je, kako te lahko izkušnje iz otroštva tako zaznamujejo.”

Ana

#4 Milenijci

Kdo ali kaj smo milenijci? Kako naju je Anin LinekdIn zapis pred dobrim letom zbližal. In še mnogo več. To lahko slišite v četrti epizodi podcasta Vitamin Z!

“Ko se na koncu dneva uležemo v posteljo, smo samo [vstavi svoje ime in priimek] in ne [vstavi službeni naziv].”

Tim

#3 Postani gospodar svojih družbenih profilov

V novi epizodi se Ana in Tim pogovarjava o družbenih omrežjih in opozoriva na koristi in pasti, ki jih prinašajo. Ste že gospodar lastnih profilov ali boste to še postali?

“Facebook je o meni zbral že za več kot 2 GB podatkov.”

Ana

#2 Delo od doma

Čeprav je delo od doma že več let v porastu, se te dni z njim prvič spoznava praktično cela Slovenija. V pogovoru Tim predstavi nekaj koristnih nasvetov in naukov. Vredno poslušanja!

“Orodja za delo od doma so tako preprosta, da se jih v enem tednu nauči uporabljati vaša mačka.”

Tim

#1 Zakaj pametni berejo?

V prvi polni epizodi podcasta Vitamin Z se Ana in Tim pogovarjava o znanju. Kaj znanje pomeni, kako ga negovati in zakaj je znanje pomembno. Izvedeli boste tudi, kateri je jezik z najmanj besedami na svetu.

“Pomembno je, da znamo informacije filtrirati in jih kritično presojati.”

Ana PintarIskalka resnice

#0 Intro

V intro epizodi se Ana in Tim na hitro predstaviva in razloživa, zakaj sva podcast Vitamin Z k življenju spravila ravno v času novega koronavirusa. Poveva tudi, kakšen je plan za prihajajočih 14 dni.

“Dajva ljudem nekaj, kar jih bo v teh dneh obogatilo.”

Tim ŠfiligojVečni optimist

#0 Intro

V intro epizodi se Ana in Tim na hitro predstaviva in razloživa, zakaj sva podcast Vitamin Z k življenju spravila ravno v času novega koronavirusa. Poveva tudi, kakšen je plan za prihajajočih 14 dni.

“Dajva ljudem nekaj, kar jih bo v teh dneh obogatilo.”

Tim ŠfiligojVečni optimist

🎧